زمانی که توماس ادیسون مخترع آمریکایی به جرم کودن بودن از مدرسه اخراج شد، کسی باور نمیکرد در آینده او برترین مخترع جهان با بیش از هزار اختراع باشد. زمانی که دلیل موفقیتش را پرسیدند او مادرش را دلیل موفقیتش معرفی کرد
کلام مادر به تنهایی برای فرزندانشان معجزهآساست و اگر آغشته به
مهر و امید باشد، قطعا کودکی بیاستعداد نخواهد ماند. اما برخی مادران نقاط_ضعف_کودک خود را سلاحی میکنند تا سر فرصت و برای ساکت کردن، ادب کردن و یا شوخی با او به کار ببرند.
کودک شما نگاهش به دهان شماست. او همانی میشود که شما میگویید؛ پس هرگز بیمحابا هر آنچه به ذهنتان میرسد را نثار او نکنید.
نکات زیر به شما کمک می کند نقاط ضعف کودکتان را تبدیل به قوت نمایید:
• در جمع از کودک خود تعریف کنید.
اگر کودک شما در کاری یا یادگیری مسئلهای ضعف دارد، قطعا در مسائلی هم قوت دارد. تا میتوانید نقاط قوتش را برجسته و در جمع مطرح کنید. اجازه دهید او این توجه شما را ببیند و درک کند شما برایش ارزش قائلید.
• نقاط ضعف او را به رویش نیاورید.
ضعفهای او را مدام نام نبرید و از جملاتی مانند: «تو بلد نیستی، تو نمیتونی، تو نمیفهمی و…» استفاده نکنید.
• القا کنید ضعفی ندارد.
اگر میگوید: «این کار را بلد نیستم» بگویید: «بلدی، اما به تلاش بیشتری نیاز داری.» به او القا کنید هر کاری را میتوان با تلاش انجام داد. نگران اغراق موضوع نباشید، بزرگتر که شد با رشد منطق در ذهنش تخیل و واقعیت را تشخیص میدهد، اما وظیفه شما در حال حاضر این است که او را به سمت انجام هر کاری البته درست و صحیح سوق دهید.
• نقاط ضعفش را بیابید.
نقاط ضعفش را بیابید و درصدد رفع آنها برآیید. فقط به کلام و القا لفظی بسنده نکنید. به او کمک کنید تا خودش را بشناسد و راه حل مشکلش را پیدا کند.
• مسئولیت او را متعادل کنید.
تا در کاری مهارت لازم را کسب نکرده، سنگینی آن کار را به دوشش نگذارید. اعتماد_به_نفس او با این کار تنزل مییابد. در کاری هم که اعتماد به نفس نباشد، موفقیت حاصل نخواهد شد.
• او را با دیگران مقایسه نکنید.
مقایسه_کودک خود با دیگر بچهها یک نوع شکنجه روحی برای کودکان محسوب میشود، مخصوصا اگر قیاس در حوزه مسائلی باشد که کودک شما در آن ضعف دارد. بنابراین ناخودآگاه شکنجهگر کودک خود نشوید.
و در آخر اینکه با رفاقت و صمیمیت به کودک خود کمک کنید در کاری که ذکاوت، استعداد و قدرتش را دارد، قدم برداشته و فعالیت کند. همه نباید دکتر یا مهندس شوند. اجازه دهید همانی شود که میتواند، نه آن کسی که شما میخواهید. در تواناییهایش مشوق و در ضعفهایش یاری دهنده او باشید و مراقب باشید با دلسوزی مادرانه، اما ظاهری تند، همان تواناییهایی را هم که دارد از دست ندهد.
اشتراک از: بانو قهرماني