Press "Enter" to skip to content

Posts published in “مناسبت ها”

«استودیوم» و «پونکتوم»

0

رولان بارت به دو مفهومِ «استودیوم» و «پونکتوم» در عکس ها اشاره می‌کند. استودیوم جذابیت کلی و ظاهری عکس است. استادیوم همان‌ موضوع‌ و زمينه‌ توجهات‌ و علايق‌ عکاسى‌ است، مثلا در عکس‌ها‌ علاقه‌ عکاس به‌ موضوع عکس‌ را مى‌توان‌ تشخيص‌ داد. اما پونکتوم، عنصری در عکس است که عکس را خاص می‌کند، در ذهن مخاطب نفوذ می‌کند. پونکتوم تیری است که از قسمتی از عکس به سوی ذهن مخاطب پرتاب می‌شود و ذهن او را درگیر می سازد. پونکتوم تجربه فردی خاصی‌ است‌ که‌ تماشاگر را جريحه‌ دار مى‌کند، زخمى‌ بر او مى‌زند و داغى‌ بر دلش مى‌نهد.

روز زن در جهان، فرصتی است برای بازنگری وضعیت زنان در حوزه‌های حقوق و توسعه اما…

0
✅ حدود ۱۱۰ سال است که روز زن در جهان، هشتم مارس است. در ایران، روز زن زادروز حضرت زهرا(س) است. تفاوت اصلی میان روز زن در جهان و ایران، مناسبت تاریخی آن نیست. تفاوت اصلی در نوع برگزاری آن در ایران و جهان است.

بگشا ز مویت گرهی چند ای مه

0

?زندگی چیزی جز خلق لحظات ناب از لذتهای عمیق عاطفی نیست و ناب ترین این لحظات، در پرتو عشقی بدست می آید که معنای خود را در دوام و استحکام زندگی مشترک یافته است.

این روزها، اضطراب از آینده ای مبهم، استیصال انتخاب در دوراهی های زندگی و استرس تصمیم ماندن و رفتن، مادرانی نگران و پدرانی مستاصل، خانواده هایی پریشان و جامعه ای از هم گسیخته برجای گذاشته که از خلق لحظات ناب عاطفی در زندگی خود درمانده اند و بیم زوالِ توانِ تاب آوری شان می رود.

«من معلّم هستم»

0

«من معلّم هستم» زندگی ، پشت نگاهم جاریست سرزمین کلمات ، تحت فرمان منست قاصدک های لبانم هر روز سبزه ی نام خدا را به جهان می بخشد

هنر درمان

0
?درمانگر، درمانجو و بیماری سه کاراکتر اتاق درمان هستند. بیماری، عقده ای ثبت شده در اعماق ناخودآگاه بیمار و مجموعه ای است از خاطرات بصری، سمعی و احساسی و آمیخته با عواطف و هیجانات، و از همه مهمتر آنکه واجد شخصیتی قوی است که متناوبا" و گاه دائما" کنترل بیمار را در اختیار میگیرد.

سیزده به در… در ضمن؛ غم مخور!

0
ایرانیان روز سیزدهم را جشن میگرفتند زیرا نخستین روزآغاز کشاورزی در سال نو بود. روز کشت‌ و کار با گردآمدن در زمین زراعی و آرزوی بارش باران و فرارسیدن سالی خوب و خرم برای کشاورزان. برخی آیین های معروف سیزده به در - گره زدن سبزه - سبزه به رود سپردن - خوردن کاهو و سکنجبین - پختن آش رشته - پرتاب ۱۳ عدد سنگ (مخصوص مناطق کردنشین)

روز جهانی زن

0

✳️ در سال 1975 مجمع عمومی سازمان ملل روز 8 مارس (۱۸ اسفندماه) را به عنوان روز سازمان ملل برای حقوق زنان اعلام کرد. منشور سازمان ملل در سال 1945، اولین "توافق بین المللی" برای پذیرش اصل تساوی زنان و مردان بود.

✴️ این تاریخ، روزی است که زنان جهان بدون توجه به گرایشات مختلف فکری، عقیدتی، نژادی و ... به یادآوری موفقیت‌ها و دستاوردهای شان می‌پردازند. بنابراین توانمندسازی زنان در این راه نقشی کلیدی دارد.

☸️ موضوع امسالِ سازمان ملل برای این روز عبارتست از: “نقش زنان در رهبری جوامع و حرکت بسوی آینده‌ای عادلانه در جهان باکرونا و پسا کرونا”.

مادر…

0

  از تعدادی مادر خواسته شده خودشون رو به‌عنوان یک مادر توضیح بِدن بعد ازشون خواسته شده ببینند بچه‌هاشون درمورد اونا چی فکر می‌کنن؛ پاسخ‌ها شنیدنیه.. اشتراک: مریم قهرمانی

هر مادر، یک پیامبر است…

0
پیامبری با معجزه های بی همتایِ آفرینش و عشق، پیامبری که رسالتش سخت ترین و شیرین ترین رسالتِ دنیاست، پیامبری که می توان در حریمِ آغوشِ خداگونه اش به معراج رفت، با نوازش های مادرانه اش، جان گرفت، و در سخت ترین شرایط، با لبخندها و نگاه آسمانی اش، آرام گرفت. و من دستانِ پیامبرِ زمانم را هزاران بار بوسیده ام،

تولدت مبارک دکتر فائوچی عزیز

0

?جان و جهان انسانی مدیون انسانهای بزرگی چون تو است. کرونا، با تمام مصائبش، جهان را مفتخر به شناختن تو کرد. از بخت یاری دنیای علم است که در ایام سیاه کرونایی، نام "آنتونی فائوچی"، جهان را به یاد دانشمندان بزرگی چون "ادوارد جنر"، "لویی پاستور" و "جوناس سالک" کاشفان بزرگ واکسن های آبله، هاری و فلج اطفال انداخت.

یلدای کرونایی، یلدای دلتنگی

0

?خانواده ، اصول اخلاقی عمده خود را مدیون اخلاقی و انسانی زیستن کهنسالان خود است. مدیون مادربزرگ ها و پدربزرگ ها

صفاتی چون مهر و محبت، صفا و صمیمیت و مهارت هایی چون عشق ورزیدن و همدلی، نمیتواند صرفا" مهارت ناشی از رفتار آموخته شده باشد، بلکه قطعا" برآمده از عمیق ترین لایه های ذهن ناخودآگاه و حاصل تکرار و تحکیم آموزه های چند نسل است.

پيام صلح جويي گرافيست و هنرمند توانا؛ مازیار اصغری

0

Mankind must put an end to war or war will put an end to mankind.   John F. Kennedy, Before the United Nations, September 25 1961 بشر باید به جنگ خاتمه دهد، یا جنگ به بشر خاتمه خواهد داد. جان اِف کِنِدی، در مقابل سازمان ملل، ۲۵ سپتامبر ۱۹۶۱ ترجمه: نیلوفر     منبع (صفحه اينستاگرام مازیار اصغری)

پاییز

0
عاشق دردمند! زیبای غنی! چه خاطراتی که بر حافظه‌ی خویش حک کرده ای و به بلندای بی‌پایان تاریخ چین در چین دامانت وصله خواهی زد. چه یادهایی، و چه نامهایی، که تا ابدیت در شکن شکن شال حریر اخرایی‌ات، نا آرام و بی پروا خواهند رقصید.

امروز چهار شهريور زادروز کوروش بزرگ و جشن شهریورگان

0
پس از مرگم، بدنم را طلاکاری یا نقره کاری نکنید یا در تابوت یا چیزی همانند این مگذارید. زودتر آنرا در آغوش خاک بسپارید. آیا جایی فرخنده تر از خاک برای آرمیدن است؟! خاک مادر زیبایی هاست و دایه نیکی ها. در سراسر زندگی دوستار مردمان بوده ام؛ شاد خواهم شد که دوباره بخشی از آن چیزی بشوم که برای مردمان خوبی فراوان ببار می آورد. ?كوروش بزرگ

به مناسبت روز جهانی عکس

0

شاید اون کسی که دوربین رو اختراع کرد هیچوقت نمی دونست عکس ها می تونن چه قدرتی داشته باشن … نمی دونست آدما می تونن با دیدن یه عکس برگردن به یه روز خاص و ثانیه به ثانیه ش رو مرور کنن و همراه با آدم های توی عکس متوقف بشن…نمی دونست یه روزی آدما می شینن پای آلبوم عکس هاشون و…

به بهانه بزرگداشت فردوسی و پاسداشت زبان فارسی

0

"ف"...مثل فردوسی ..."دریغ است ایران که ویران شود" "ف" ...مثل فارسی..."فارسی شکر است" "ف".... مثل فوتبال..."ایران نمیخواد حذف بشه" "ف".... مثل فرزند..."عشق" "ف"... مثل فردای ایران..."امید"

/////////دکتر حمید اخوین

برای فهیمه

0
دریابندری علاوه بر ترجمه، دستی در سرودن شعر هم داشت. چنانکه یکی از آن‌ها را برای همسرش، زنده‌یاد فهیمه راستکار، سرود و به همراه یادداشتی کوتاه به او تقدیم کرد. تاریخ ساختن این شعر روز و ماه دارد و سال، نه. به گمان سهراب دریابندری كه خط پدر را خوب می‌شناسد باید در سال‌هایی پیش از دهه‌ی شصت نوشته شده باشد؛ دهه‌ی پنجاه؟ شاید.

یلدا . آن وقت ها

1

اردشیر پژوهشی ////// آن وقت هاسرخ تر بود سیب ،شیرین تر بود انار،گرم تر بود خانه ی ما، خانه ی همه ی همسایه ها در شب های درازِ تاریک و سرما… آن وقت ها پدرم می گفت : “یادتان باشد حتی طولانی ترین تاریکی هم عاقبت به آخر می رسد، این است معنای یلدا… واین جشن شبانه، تنها، بهانه ای است برای…

درمان یک کابوس

0

“هنر” براي “زندگي” و “اعتياد” نابودکننده “هستي” است. “درمان یک کابوس” عنوان کليپي هفده دقيقه‌اي است که به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر از سوي صنف درمانگران استان گيلان منتشر شده است. شايان ذکر است، مراکز درمان اعتياد استان گيلان که زير نظر وزارت بهداشت فعاليت مي‌کنند، در دو بخش سرپايي و بستري بيش از هفتاد هزار بيمار را از چرخه‌ي…

بخشی از نامه‌ی «بهمن محصص» به دختر احمدرضا احمدی

0

دنیای بچه های قالی باف «عزیزم؛ این عکس «اقبال مسیح» است؛ پسر ۱۲ ساله‌ی اهل پاکستان که در روز عید پاک امسال، وقتی با دوچرخه در روستایشان می‌گشته، کشته شد. قاتلین، اربابان قالی‌باف بودند که «اقبال مسیح» علیه آنان قیام کرده بود. این پسر را در شش سالگی فروخته بودند. قالی می‌بافت. علیه ظلم و کار سیاهِ (ساعات کار زیاد با مزد…

چهارشنبه سوری آیینی برآمده از دل تاریخ ایران زمین!

0

  #آتش بعنوان یکی از چهار عنصر اصلی تشکیل دهنده گیتی، برای ما ایرانیان بسیار گرامیست زیرا آنرا پاک کننده، زندگی بخش، انرژی دهنده، روشنایی بخش و بالا رونده میدانیم. از همین رو است که جشنهای آتش در گاهشمار کهن ایران زمین بیشمار است. از مهمترین جشنهای آتش، جشن سده، آذرگان، اردیبهشتگان، #تش_بوم (آتش افروزی بر بام خانه در شب پایان سال…

از چهارشنبه سوری می ترسم!

0

کوچکتر که بودیم با اومدن اسفند، دل دلهامون شروع می شد: شمارش معکوس برای تعطیلات نوروز! البته بماند که اضطراب سوالات در حد ناسای پیکهای نوروزی، همواره بخشی از حلاوت اون لحظات رو زایل می کرد. پرسش های متوالی تکراری از والدینمون که کی می ریم خرید عید؟ و تازه بعد از خرید از شوق لباسهای جدید خواب بهمون حروم می شد…

چهارشنبه‌سوری مبارک!

0

برکت از چهارشنبه‌سوری هم رفته سالهاست. زردی‌ها و سرخی‌ها جا عوض نمی‌کنن.آدمها بی‌رنگ شدن و آتیش‌ها پررنگ. بجای اون بیابونها که معدن خار و بته بودن، الان آپارتمان و برج ساختن با متری میلیون تومن قیمت. دیگه کمتر کسی بتونه دویدن یه پشته‌ی بته رو توی بیابون و دست به دست بیقرار باد، با چشم ببینه. کمتر کسی بوی خوش سوختن بته…

شب چله در آذربایجان

0

  فلسفه چله گجه سی : در افسانه های کهن آذربايجان ، دو چيلله وجود دارد که چيلله ی بزرگ همزمان با شب چله آغاز می شود و چهل روز طول می کشد. مطابق افسانه های کهن ، پيرزني که در فولکلور آذربايجان “قاري ننه” (مادربزرگ پير) خوانده می شود ، دو پسر دارد که نام يکی “بؤيوک چيلله” يا چلله ی…

شب یلدای ایرانیان

0

آیامیدانستید ? در شب یلدا ایرانیان باستان خوانی ویژه می گستردند و میوه های تازه فصل و میوه های خشک را در این سفره می نهادند. این سفره “میَزد” نام داشت و شامل میوه های تر و خشک و نیز آجیل یا به اصطلاح زرتشتیان، “لُرک” بود. این سفره در واقع ولیمه ی به درگاه ایزد “مهر” یا همان خورشید بود. برخی…

صليب مقدس او

0

قلم توتم من است، توتم ماست، به قلم سوگند، به خون سياهي که از حلقومش مي‌چکد سوگند، به رشحه خوني که از زبانش مي‌تراود سوگند، به ضجه‌هاي دردي که از سينه اش برمي‌آيد سوگند… که توتم مقدسم را نمي‌فروشم، نمي‌کشم، گوشت و خونش را نمي‌خورم، به دست زورش تسليم نمي‌کنم، به کيسه زرش نمي‌بخشم، به سرانگشت تزويرش نمي‌سپارم، دستم را قلم مي‌کنم…

یادداشتی از لیبر؛ به مناسبت روز ماما

0

  ساعت سه و نیم صبحه که بیمار رو به اتاق زایمان منتقل می شه. دختر خوشرو و زیبایی که از ساعت هفت شب خودش رو و تمام امیدش رو به من سپرده. به آرامی درد کشیده، درونش فریاد زده و گاها که درد از حد تحمل اش خارج شده ناخواسته با فریاد گریسته. ملافه رو چنگ زده، دعا کرده و تلاشش…

Parler A Mon Pere

0
[audio mp3="http://art-seven.ir/wp-content/uploads/2018/03/Parler-A-Mon-Pere-@Mymp3s.mp3"][/audio]   می خواهم با پدرم حرف بزنم می خواهم گذر زمان را برای یک لحظه فراموش کنم یک آرامش بعد از یک دوران سخت و به جایی بروم که قلبم مرا می برد