یادداشتی در باب سبک زندگی رشتی
Posts published in “ایران شناسی”
⭕️ به سخنان #دشمنانت خوب گوش کن چون در آن #حقایقی خواهی یافت که هیچ یک از #دوستانت به تو نگفته اند.
موبایلگرافی: کوثر جعفری
آبشار کمردوغ در قلعه رئیسی مرکز بخش چاروسا از توابع شهرستان کهگیلویه در زمره زیباییهای طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد بهشمار میرود اما برای گردشگران ناشناخته ماندهاست.
کاخ چهلستون اصفهان از بناهای تاریخی اصفهان است. کاخ چهل ستون که بالغ بر ۶۷۰۰۰ متر مربع مساحت دارد، در دوره شاه عباس یکم احداث آن آغاز شد و در وسط آن عمارتی ساخته شده بود. شاه عباس اول، کوشکی درمیان باغ بنا نهاد که این کوشک هسته اولیه کاخ را تشکیل داد که تالار میانی کاخ چهل ستون و غرفههای چهار گوشه آن را در بر میگرفت. در سلطنت شاه عباس دوم، ساختمان تکمیل شد و در ساختمان موجود مرکزی، تغییرات کلی داده شدهاست و تالار آینه، تالار ۲۰ ستون، دو اتاق بزرگ شمالی و جنوبی تالار آینه، ایوانهای طرفین سالن پادشاهی و حوض بزرگ مقابل تالار با تمام تزیینات نقاشی و آئینه کاری و کاشی کاری دیوارها و سقفها افزوده شدهاست در ابتدا بجای آئینه نقاشی هایی وجود داشته ولی بعد از آتش گرفتن کاخ و به هنگام پاکسازی آن از دوده قسمتی از سقف ایوان را آئینه هایی از نقره بجای جیوه استفاده کردند.
” خانه تاریخی کشیش اصفهان “، يكي از معدود خانه های باقی مانده ی جلفا، به سبك معماری صفويه است كه در كوچه سنگتراش ها، در محله تبريزی ها واقع شده است. اين خانه تاريخی متعلق به ” گارگين هانانيان”، كشيش محترم جلفا بود، كه در سپتامبر ۱۹۴۰م، درگذشت و در كنار ناقوس كليسای وانك به خاك سپرده شد. كشيش گارگين هانانيان…
اولین و قدیمی ترین محله شهر رشت ، محله ساغری سازان رشت میباشد . در منابع معتبر از جمله قدیمیترین نقشهی شهر رشت منسوب به ذوالفقارخان مهندس كه به سال 1249 خورشیدی تهیه شده نام این محله وجود دارد. در این نقشه به حمام ساغریسازان، مسجد ساغریسازان، بازار ساغریسازان، گذر ساغریسازان، بقعهی آقا سیدعباس و مسجد و مدرسهی حاج سمیع اشاره شده است. همچنین رابینو در كتاب «ولایات دارالمرز ایران» كه در سال 1917 میلادی منتشر كرده به منارهی مسجد ساغریسازان یا همان گلدسته و بقعهی ساغریسازان اشاره كرده است و اینها بدان معناست كه این محله و بناهای یاد شدهی آن بیش از یك و نیم قرن قدمت دارد. ساغری در لغت به معنی نوعی چرم دباغی شده و نیز نوعی كفش مخصوص علما و طلاب است. بنابراین نام این محله برگرفته از فعالیتهای صنعتگران و كسبهی آن در قدیم بوده (و نزدیكی آن با محلهی دباغیان نیز بدین دلیل قابل توجیه است) ولی امروزه این راسته به مشاغل دیگری اختصاص یافته است. در این محله مشاهیر و چهرههای علمی بسیاری پا به عرصه گذاشته و هركدام تاكنون خدمات ارزندهای به جامعهی بشری ارایه دادهاند كه از جمله باید به پروفسور مجید سمیعی، دكتر آذر اندامی و… را نام برد. هرچند ساختوسازهایی جدید در جایجای این محله به چشم میخورد، ولی همچنان اصالت خود را حفظ كرده است و هر كسی در گذر از این محله فضاهای قدیمی رشت را احساس میكند. هنوز هم بازار ساغریسازان با ابنیهی قدیمی و تاریخی یادآور دورهی قدیم شهر رشت است.
مردان و زنان، در رحم مادر، شکل میگیرند و در آنجا، در دنیای خودشان، نسبت به همه چیز، بیتفاوت هستند، ولی به این دنیا که میآیند مجبورند مبارزه کنند. شاه باشی یا سرباز، مذهبی باشی یا قاتل، زن راهبه در روسیه باشی یا زن انگلیسی در بارداباس، یک چیز مسلم است که باید جنگید ولی با این حال، همه چیز، همیشگی نیست…
گزارش از پریسا گندمانی: در دوره صفوی شهر اصفهان از چنان شکوه وعظمتی برخوردار بود که نصفه جهانش می نامیدند.در کنار مدرسه چهارباغ، مهمانسرای عباسی چون گوهری یگانه می درخشد. این هتل به دستور شاه سلطان حسین و برای پیشکش به مادرش ساخته شد. سبک معماری آن به اوایل قرن 18 برمیگردد ودر سال 1106 هجری قمری ساخته شد.این مهمانسرا در…
گردآوری؛ پریسا گندمانی: کلیسای جامع وانک یا آمنا پرکیچ به معنای نجات دهنده مقدس، از کلیساهای تاریخی ارمنیان اصفهان که در زمان شاه عباس دوم ساخته شده است. شروع ساخت 1655 میلادی بوده ودر سال 1644 پایان یافته.
تهیه و تنظیم و گزارش تصویری؛ کیوان: آب و هوای معتدل کوهستانی بیستون را از مهمترین عناصر و پتانسیلهای طبیعی برای توسعه توریسم می کند ،به طوری که چشم انداز های بی نظیر از رنگارنگی خاک ، آب و آسمان در فصول مختلف، وزش بادهای همیشگی در منطقه و تهویه مداوم هوا، تعامل انسان و طبیعت در زندگی مردم روستایی و عشایر…