بهقول حسین نوروزی «در شمال و جنوب ایران، شرق و غرب، شهری به قدر رشت توش زندگی جریان نداره؛ از قیافهی مردمش تا رنگ و بو و هوا. رشت، ارض موعوده به نظرم.»
Posts published in “ایران شناسی”
” خانه تاریخی کشیش اصفهان “، يكي از معدود خانه های باقی مانده ی جلفا، به سبك معماری صفويه است كه در كوچه سنگتراش ها، در محله تبريزی ها واقع شده است. اين خانه تاريخی متعلق به ” گارگين هانانيان”، كشيش محترم جلفا بود، كه در سپتامبر ۱۹۴۰م، درگذشت و در كنار ناقوس كليسای وانك به خاك سپرده شد. كشيش گارگين هانانيان…
اولین و قدیمی ترین محله شهر رشت ، محله ساغری سازان رشت میباشد . در منابع معتبر از جمله قدیمیترین نقشهی شهر رشت منسوب به ذوالفقارخان مهندس كه به سال 1249 خورشیدی تهیه شده نام این محله وجود دارد. در این نقشه به حمام ساغریسازان، مسجد ساغریسازان، بازار ساغریسازان، گذر ساغریسازان، بقعهی آقا سیدعباس و مسجد و مدرسهی حاج سمیع اشاره شده…
یک دفتر نقاشی پر از نقاشی داشت. رنگ در رنگ…
مردان و زنان، در رحم مادر، شکل میگیرند و در آنجا، در دنیای خودشان، نسبت به همه چیز، بیتفاوت هستند، ولی به این دنیا که میآیند مجبورند مبارزه کنند. شاه باشی یا سرباز، مذهبی باشی یا قاتل، زن راهبه در روسیه باشی یا زن انگلیسی در بارداباس، یک چیز مسلم است که باید جنگید ولی با این حال، همه چیز، همیشگی نیست…
بهناز فاضلی
گزارش از پریسا گندمانی: در دوره صفوی شهر اصفهان از چنان شکوه وعظمتی برخوردار بود که نصفه جهانش می نامیدند.در کنار مدرسه چهارباغ، مهمانسرای عباسی چون گوهری یگانه می درخشد. این هتل به دستور شاه سلطان حسین و برای پیشکش به مادرش ساخته شد. سبک معماری آن به اوایل قرن 18 برمیگردد ودر سال 1106 هجری قمری ساخته شد.این مهمانسرا در…
گردآوری؛ پریسا گندمانی: کلیسای جامع وانک یا آمنا پرکیچ به معنای نجات دهنده مقدس، از کلیساهای تاریخی ارمنیان اصفهان که در زمان شاه عباس دوم ساخته شده است. شروع ساخت 1655 میلادی بوده ودر سال 1644 پایان یافته.
تهیه و تنظیم و گزارش تصویری؛ کیوان: آب و هوای معتدل کوهستانی بیستون را از مهمترین عناصر و پتانسیلهای طبیعی برای توسعه توریسم می کند ،به طوری که چشم انداز های بی نظیر از رنگارنگی خاک ، آب و آسمان در فصول مختلف، وزش بادهای همیشگی در منطقه و تهویه مداوم هوا، تعامل انسان و طبیعت در زندگی مردم روستایی و عشایر…