Posts published in “دانستنی ها”
وقتی نخستینبار درباره هنرِ «نیکسِن» یا هیچکارینکردن در یک مجله هلندی خواندم، به سرعت عاشق این ایده شدم.
دو سال قبل بود و آنموقع من مادر ۳ بچه کوچک بودم که تقریباً تا بچهها صبحانه را بخورند و به مدرسه بروند دیوانه میشدم.
مفهوم هیچکارینکردن برایم بسیار جذاب جلوه کرد، اما درعینحال ناممکن به نظر میرسید. هرزمانیکه به خودم اجازه نشستن میدادم، حس میکردم خانه شروع به صحبت کردن میکند. خودآگاه من فریاد میزد: «بلندشو کاری انجام بده، بلند شو آشپزخانه را تمیز کن، بلند شو کتابهای بچهها را مرتب کن.»
در قدیم برای قمار بازی علاوه بر خانه هائی که در آن قمار راه می انداختند مکانهای مثل خرابه ها و پشت دروازه های شهر و روی پشت بام حمامها و جاهای کم رفت و آمد سفره هائی برای این کار گشوده میشد و گرداننده قمار را کاسه کوزه دار می گفتند.
(سندي براي ادعاي ذيل در دسترس نيست.) مخترع ماسک، ایرانیان باستان بوده اند و آن را “پنام” میخواندند … این روزها به خاطر پیشگیری از ابتلا به ویروس کووید 19 از “ماسک” استفاده می شود. بدنیست بدانیم که: در ایران باستان شخصی که به حضور شاه شرفیاب میشد؛ می بایست پارچه ای را جلو دهان بگیرد که به آن “پنام” گفته میشد.…
*تعریف سواد از نظر “یونسکو” و راهکارهای بهبود زندگی* به تازگی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد، تعریف جدیدی از باسوادی ارائه داده است. شاید برای تان جالب باشد که بدانید مفهوم سواد در قرن گذشته، تغییرات بسیاری کرده است و این چهارمین تعریف سواد است که توسط یونسکو به صورت رسمی اعلام می شود. به طور خلاصه و طبق این…
فرزندم! با کسی دوست شو که “کتاب” بخواند. کسی که پولش را به جای دودودم و لاابالیگری، خرج کتاب کند. دوستی که در سوگ گُل ممّدِ رمان”کلیدر” گریسته باشد و در خیالش با مارال به خواب رفته باشد. کسی که “همسایههای” احمد محمود را بخواهد که بخواند. دوستی که “جای خالی سلوچ”، “کافه پیانو”، “عزاداران بَیَل” را بخواند. کسی که سولمازِ…
نویسنده: سمانه آقائی آبچوئیه ///////// موزه «کودکی در جنگ» تنها موزه جهان است که منحصراً روی کودکانی که تحت تأثیر جنگ قرار گرفتهاند، کار میکند. این موزه با فراهمآوردن فضایی مناسب برای مردم کشور بوسنیوهرزگوین فرصتی نادر را به وجود آورده تا آنها بتوانند به شکل مناسبی با آسیبهایی که از جنگ متحمل شدهاند، روبرو شوند. «موزه کودکی در جنگ» یک موزه…
دوستی تعریف می کرد پنج سال پیش بود که برای کنفرانسی به شهر بوستون رفته بودم. به همراه یکی از دوستان قدیمی که دوره پسادکترای خودش را در آنجا می گذارند، داشتیم در خیابانهای اطراف دانشگاه ام آی تی دنبال یک آدرس می گشتیم. یک نفر از آن طرف خیابان رد می شد و متوجه ما شد که داریم به شکلی…
زبان فارسی به عنوان یکی از شیرین ترین زبان های دنیا، شگفتانههای پنهانی دارد که ادبیات جهان را حیرت زده کرده است.
در طول سالهای برگزاری جایزه نوبل ادبی، اتفاقهای تعجببرانگیز کم رخ نداده، یکی از آنها جایزه ندادن به چهرههای ماندگاری مانند «لئو تولستوی»، «جیمز جویس»، «آنتوان چخوف»، «مارسل پروست» و «کارلوس فوئنتس» بوده است. در این گزارش به چند نفر از این نامهای بزرگ که جایشان در فهرست برندگان نوبل ادبیات خالی است، اشاره میکنیم. «لئو تولستوی» بزرگترین نماینده ادبیات واقعگرایانه و…
مشرق نوشت: در دنیای شعر و ادبیات، متوجه میشویم اهل ادب هم تکیه کلام یا واژه کلیدی دارند. به عبارتی، هر شاعر تکیه اصلیاش روی چند واژه خاص است که دلبسته آن هاست. «خب»، «در واقع»، «به اصطلاح» و…؛ اینها تکیهکلامهای معمول و رایج در گفتار خیلیهاست. تکیه کلام، کلمه یا عبارتی است که یک نفر بیشتر از دیگر کلمهها به…
سازمان بهداشت جهانی مهارت های دهگانه ای را معرفی کرده که هر کس با این توانایی ها می تواند زندگی فردی و اجتماعی موفق تری داشته باشد: 1️⃣ مهارت خودآگاهی 2️⃣ مهارت همدلی 3️⃣ مهارت روابط بین فردی 4️⃣ مهارت ارتباط موثر 5️⃣ مهارت مقابله با استرس 6️⃣ مهارت مدیریت هیجان 7️⃣ مهارت حل مسئله 8️⃣ مهارت تصمیم گیری 9️⃣ مهارت…
وقتی جنگ جهانی دوم پایان یافت ، از تمام دنیا هیئت هایی به آمریکا رفتند تا برنامه ای بریزند که پس از جنگ چه باید کرد که جنگ جهانی سومی روی ندهد . یک هیئت نیز از ایران رفت که شامل دکتر غنی ، انتظام ، قاسم زاده ، تیمسار جهانبانی و البته دکتر سیاسی هم بود . در سانفرانسیسکو هیئت ایرانی…
فلیسه باوئر معشوقه ی فرانتس کافکا نویسنده ی معروف اهل چک است ، این دو در یک مهمانی در سال 1912 با هم آشنا شدند و رابطه میان آنها از طريق نامه نگارهای از سوی کافکا آغاز شد. اولین نامه کافکا به فلیسه اینگونه آغاز می شود : «دوشیزه باوئر عزیز. با این فرض که کمترین یادی از من در خاطر…
#آتش بعنوان یکی از چهار عنصر اصلی تشکیل دهنده گیتی، برای ما ایرانیان بسیار گرامیست زیرا آنرا پاک کننده، زندگی بخش، انرژی دهنده، روشنایی بخش و بالا رونده میدانیم. از همین رو است که جشنهای آتش در گاهشمار کهن ایران زمین بیشمار است. از مهمترین جشنهای آتش، جشن سده، آذرگان، اردیبهشتگان، #تش_بوم (آتش افروزی بر بام خانه در شب پایان سال…
اگر از شما بپرسند از ۷مهارتی نام ببرید که هرکسی باید حتما در زندگی آنها را بداند چه جوابی میدهید؟ شاید ذهنتان به سمت مهارتهایی مثل کار کردن با دستگاههای هوشمند و چیزهایی ازایندست برود؛ اما باید بدانید قضیه بسیار سادهتر از این حرفهاست. ⚡️۷مهارتی هست که یادگرفتنشان به زندگی بهترتان کمک میکنند؛ مهارتهایی که هم سخت و هم آساناند…
قدیمی ترین سند در مورد جشن #چهارشنبه_سوری مربوط به کتاب” تاریخ بخار”است که در آن اشاره شده است که در دوران ساسانیان جشنی در نزدیکی بهار به نام” سوری” برگزار می شده که مردم در این جشن آتشی بر بام خانه های خود به منظور فراخواندن گرما و دورکردن سرمای زمستان روشن می کردند و از طرفی دیگر اعتقاد داشتند که ”…
احتمالا کتاب «قلعه ی حیوانات» نوشته «جورج اورول» را خوانده ايد ماجرای این کتاب، داستان حیوانات یک مزرعه علیه اربابِ زورگوست. حیوانات دست به دستِ هم میدهند و ارباب و خانواده اش را از مزرعه بیرون میکنند و خود مدیریت مزرعه را به دست میگیرند. اولین کار آنها پس از پیروزيشان تنظیم عهد نامه ایست که طبق آن همه ی حیوانات…
طبق تحقیقی که در مجله journal Clinical Psychological Science منتشر شد، افرادی که در طول روز بیشتر از دیگران رفتارهای محبت آمیز دارند، به لحاظ عاطفی کمتر تحت تاثیر فشارهای عصبی ناشی از کار قرار می گیرند. _کار خیر روند پیری مغز را کاهش می دهد . 68 درصد از داوطلبانی که در یک نظر سنجی در سال 2010 شرکت…
?اغلب گفته میشود که دوستان خوب در یک رده طول موجی هستند و در حال حاضر تحقیقات دانشمندان نشان میدهد که این گفته صحیح است. ?بر اساس اسکن ام.آر.ای مشخص شد طول موج مغزی افرادی که در کنار یکدیگر کلیپهای ویدئویی از جمله کمدی، بحثهای مستند و موسیقی مشاهده میکردند با هم مطابقت داشت.در واقع حتی به سادگی با اندازهگیری فعالیتهای عصبی…
▫️ در مغز افراد بسیار خلاق، در مقایسه با افراد دیگر، سه ناحیه ارتباط بیشتری با هم دارند. این سه ناحیه از مغز بیشتر با تولید و تحلیل ایدهها سر و کار دارند. مغزهای خلاقتر قادر هستند این نواحی را هماهنگ با یکدیگر فعال کنند. ▫️”تفکر واگرا” همزمان سه شبکه مختلف مغز را فعال میکند. هرچه ارتباطات و هماهنگ سازی این…