Press "Enter" to skip to content

Posts published in “دیدگاه”

کمی مشکل هم بد نیست!

0

حس کردن چیزها (که معمولاً بدان معنی است که آنها را با رنج حس کنیم) در سطوحی معادل دانش اندوزی است. یک مچ پای در رفته به سرعت به ما حفظ تعادل بدن را می‌آموزد، سکسکه مجبورمان می‌کند که به جنبه‌های تاکنون ناشناخته شبکه تنفسی‌مان توجه کنیم، و در فراق معشوق بودن معرفی کاملی است از ساز و کار وابستگی عاطفی.

رسالت شعر از زبان عباس کیارستمی

0
  شاعری که به من فرصت ندهد که از کل غزلش یا شعرش یک مصراع قابل استفاده بردارم که قابل رجوع باشد و بتوانم هر وقت که می‌خواهم به آن رجوع کنم چندان مرا جلب نمی‌کند. من دوست دارم به همه دخترکان و پسرکان دور و برم بگویم که « در طی روزگاران مهری نشسته بر دل/ بیرون نمی‌توان کرد الا به روزگاران» برای من مهم است که شاعر چه می‌گوید. این برایم در اولویت است تا اینکه چگونه می‌گوید. اینکه شاعر چگونه می‌گوید ولی چه چیز را می‌گوید به نظرم کمی غیرعادی است.

واکنشی هستیم یا کنشی؟

0
    این‌جور جمله‌ها را چقدر شنیده‌ایم: حالم خوب بودهااا، این خبر رو تو اینترنت خوندم اصلاً اعصابم به هم ریخت حالم خوب بودها، اما رئیسم یه چیزی گفت گند زد به روز من حاالم خوب بودها، امروز مغازه‌ام فروش خوبی نداشت، اعصاب ندارم.

روانشناسی پیری و توهمات دن کیشوتی

0

هوشنگ ابتهاج، ملقب به سایه، نود ساله شد. مبارک است. می گویند که سایه خاتم غزل سرایان معاصر است. درست است. حافظ غزل فارسی را به کمال رساند و بعد از سایه نیز کسی بهتر از او غزل نسرود. البته جای این سوال باقی است که وقتی حافظ داستان را تمام کرد، دیگر چه نیازی به غزل سرایان دیگر است؟ خب با…

«ایرانی‌بازی» یا خودشرق‌شناسی ما…!

0

  ایرانیان تقریبا هر روز با جملاتی از این دست روبرو می‌شوند: «ما ایرانی‌ها دروغگوییم»؛ «ما ایرانی‌ها کلاهبرداریم»؛ «ما ایرانی‌ها تنبلیم»؛ «ما ایرانی‌ها باید زور بالای سرمان باشد» و… . ویژگی‌هایی که برخی آنرا در یک کلام خلاصه کرده‌اند: «ایرانی‌بازی». اینها آنچنان در گوش ما تکرار شده که از یکسو باورمان شده ما ایرانی‌ها چیزی فراتر از این ویژگی‌های منفی نیستیم و…

ذهن پرشی ایرانی ها…

0

. . . اولین کاری که “ژاپنی ها” کردند این بود که رفتند سراغ اروپا و لیستی از نهادهای آن ها را شناسایی کردند. به آمریکایی ها گفتند شما در دبستان چه درس می دهید؟ به انگلیسی ها گفتند شما نیروی دریایی تان را چگونه اداره می کنید؟ از بلژیکی ها نظام بانکی را یاد گرفتند و از آلمان ها نظام صنعتی…

مثبت اندیشی

0

  نویسنده‌ای مشهور، در اطاقش نشسته بود تک و تنها. دلش مالامال از اندوه قلم در دست گرفت و چنین نوشت: “سال گذشته، تحت عمل قرار گرفتم و کیسۀ صفرایم را در آوردند. مدّتی دراز در اثر این عمل اسیر بستر بودم و فاقد حرکت. در همین سال به سنّ شصت رسیدم و شغل مورد علاقه‌م از دستم رفت. سی سال از…

صليب مقدس او

0

قلم توتم من است، توتم ماست، به قلم سوگند، به خون سياهي که از حلقومش مي‌چکد سوگند، به رشحه خوني که از زبانش مي‌تراود سوگند، به ضجه‌هاي دردي که از سينه اش برمي‌آيد سوگند… که توتم مقدسم را نمي‌فروشم، نمي‌کشم، گوشت و خونش را نمي‌خورم، به دست زورش تسليم نمي‌کنم، به کيسه زرش نمي‌بخشم، به سرانگشت تزويرش نمي‌سپارم، دستم را قلم مي‌کنم…

هفت دلیل برای ضرورت کتاب خوانی از زبان برنده نوبل ادبیات ۲۰۱۰

0

ناهید شمس: «ماریو بارگاس یوسا» برنده نوبل ادبیات ۲۰۱۰ و از مشهورترین نویسندگان آمریکای لاتین، هفت دلیل برای لزوم مطالعه کتاب و داستان ارائه داده است. «یوسا» نویسنده کتاب‌هایی چون «سور بز» و «گفت‌وگو در کاتدرال» کتاب خواندن را فرآیندی جادویی می‌داند که به او اجازه می‌دهد چندین بار زندگی کند. یوسا گفته است: احساسات و درک من از زندگی و مردم،…