Press "Enter" to skip to content

Posts published in “یادداشت”

?‍?مادر درمانی

0
  ?در دوران انترنی در بخش اطفال بیمارستان لقمان تهران استاد بزرگ و بزرگوار و بی نظیری داشتیم به نام پروفسور مرندیان. روزهایی که در درمانگاه اطفال بیمارستان و زیر نظر ایشان به ویزیت کودکان بیمار میپرداختیم، گاه با مادرانی مواجه می شدیم که به جهت نگرانی از اختلال احتمالی در روند رشد یا سلامت کودک خود، وی را به درمانگاه بیمارستان می آوردند.

“ادبیات به مثابه ی هنر”

0

الهام عیسی پور

در قلمروی غنی ادبیات و هنر ،خصوصیات زیبایی شناختی نوخاسته ی یک اثر، صرفا از روی ویژگی های متنی قابل استنتاج نیستند. بلکه توجه به وجود استعاره، صور خیال یا تصویرپردازی، تکرار، قافیه و هر گونه صنایع بدیعی دیگر تعیین نمی کند که آیا قطعه ایی اثرگذار و تکان دهنده هست یاخیر، درست همان طور که مثلا استفاده از تونالیته ی مینور در یک قطعه ی موسیقی سبب نمیشود که ضرورتا آن اثرغمناک باشد.این نکته راهم میتوان افزود که وجود این گونه خصوصیات متنی در یک اثر تضمینی نیست بر این که آن اثر از مقوله ی ادبیات به شمارآید. این مسئله مارا باز می گرداند به دانتو که معتقداست ظاهرا اثر هرگز به تنهایی جایگاه هنری آن را تعیین نمیکند.

‍ امانتی که سیاوش کسرائی نزد من داشت را به شما می‌سپارم !

0
  "علی خدایی" ///// در این روزها که آرشیو و صندوق یادداشت‌ها و روزنامه‌های قدیمی‌ام را شخم می‌زنم، به ناگاه، ز دو دیده‌ام خون روان شد. تکه کاغذی رنگ باخته و تا خورده را یافتم که سیاوش کسرایی آخرین شعر خویش، در آستانه خروج ابدی‌اش از ایران را روی آن نوشته است. این تکه کاغذ را هنگامی که سوار بر چند لاستیک بزرگ و پر باد، روی رود هیرمند، در داخل خاک افغانستان می‌رفتیم به مهاجرت افغانستان، از بیم خیس شدن و یا شاید به امانت، به من داد تا حفظش کنم و گفت که پیش از ترک خانه‌ یی که در آن پنهان بودم، برای میزبان سالمندم که در آن روزهای تلخ و خطرخیز مرا پناه داده بود سروده‌ام.

جناب رییس‌جمهور، این تدبیر نه حکومتی است نه بهداشتی و نه دینی!

0

دکتر مهران قسمتی‌زاده، رییس نظام پزشکی لاهیجان-سیاهکل و عضو هیات مدیره انجمن پزشکان عمومی ایران

▫️برگزاری مراسم عزاداری در دورانی که روزبه‌روز حتی به آمار رسمی ابتلا و مرگ در اثر #کووید_۱۹ افزوده می‌شود، نشانی از تدبیر ندارد.

نامه به مدیر مدرسه پسرم

0

  جناب آقای مدیر با سلام، از ما خواسته‌اید تا پیش از شروع سال تحصیلی توقعاتمان را از مدرسه‌ بیان کنیم. دوست‌تر داشتم بجای پر کردن آن فرم، خواسته‌هایم را در نامه‌ای برایتان بنویسم: از پسرم کار بخواهید. چون او را هتل نمی‌آورم، به اولین سال دبیرستان می‌فرستم. اجازه دهید بریده‌های کاغذ و تراشه‌های چوب را زمین بریزد اما خودش هم جمع…

چرا زن‌ها بیشتر از مردها به داستان‌های عاشقانه علاقه دارند؟

0

رمان‌های عاشقانه یکی از پرفروش‌ترین ژانرهای کتاب در سراسر جهان است که اغلب هم توسط زنان خریداری می‌شوند. میزان محبوبیت این دست از کتاب‌ها به قدری بالاست که همزمان با رکود فروش کتاب‌های دیگر، رمان‌های رمانس با استقبال بسیار زیادی از طرف مردم روبه‌رو بود. «مرین فیشر»، روانشناسی است که به منظور یافتن پاسخ این سوال که چرا داستان عاشقانه می‌خوانیم، رمان‌های…

آیا انتخاب دیگری دارم یا این تنها انتخاب است…؟!

0

  ‍ فیلم سینمایی MINE داستان سربازی است که حین بازگشت از مأموریت در بیابانی برهوت، یکی از پاهایش روی مین می رود اما او بلافاصله متوجه می شود و پای خود را از روی مین برنمی دارد، به همین دلیل مین عمل نمی کند، بنا به دلایلی خودش نمی تواند مین را خنثی کند پس مجبور می شود چندین روز در…

نهال امید دردانشگاه هنر… یادداشت خواندنی از اردشیر پژوهشی (مدرس هنر و محقق)

0

  روزسی و یکم تیرماه نودوهشت را به عنوان یک روز خاص با تصویر یک نهال در دفتر خاطراتم نشانه گذاری خواهم کرد.چراکه این روز به واسطه ی رویدادی ویژه، در شمار روزهای خاص، مهم و ارزشمند زندگی ام قرارگرفت. روز سی ویکم تیرماه نودوهشت اولین جلسه از اولین دوره ی پرورش مربی هنر کودک در دانشگاه هنر، دانشکده هنرهای تجسمی (پردیس…

آقا نقاشی

0

اردشیر پژوهشی، تندیس شماره 59، ص 3 ////// آن سال ها که من دانشجوی دانشگاه هنر بودم درسی دو واحدی داشتیم به نام روش تحقیق. استاد این درس خانم عارف نیا بودند که از اساتید خوب دانشگاه هنر هستند. ایشان از فعالیت من در زمینه تدریس نقاشی کودکان و کارهای تحقیقی و احیانا درج مقاله هایی در این خصوص مطلع بودندو پیشنهاد…

فریاد کمک جای شاد باش عید را گرفت

0

به قلم فریده ترقی   … اصلاً قرار نبود عمو نوروز نامهربان باشد، از آن سال‌های دور دور تا به حالا، همیشه صبور بود، دوست داشتنی، لبخند به لب داشت، نرم و آرام می‌رسید، چاروق هایش را کنار هم جفت می‌کرد، شاخه گلی در گیس بافته ننه سرما می‌گذاشت، دست نوازشی بر سر شاخه‌های لخت درختان می‌کشید، نگاهی شوخ بر خاک نم…

از چهارشنبه سوری می ترسم!

0

کوچکتر که بودیم با اومدن اسفند، دل دلهامون شروع می شد: شمارش معکوس برای تعطیلات نوروز! البته بماند که اضطراب سوالات در حد ناسای پیکهای نوروزی، همواره بخشی از حلاوت اون لحظات رو زایل می کرد. پرسش های متوالی تکراری از والدینمون که کی می ریم خرید عید؟ و تازه بعد از خرید از شوق لباسهای جدید خواب بهمون حروم می شد…

چهارشنبه‌سوری مبارک!

0

برکت از چهارشنبه‌سوری هم رفته سالهاست. زردی‌ها و سرخی‌ها جا عوض نمی‌کنن.آدمها بی‌رنگ شدن و آتیش‌ها پررنگ. بجای اون بیابونها که معدن خار و بته بودن، الان آپارتمان و برج ساختن با متری میلیون تومن قیمت. دیگه کمتر کسی بتونه دویدن یه پشته‌ی بته رو توی بیابون و دست به دست بیقرار باد، با چشم ببینه. کمتر کسی بوی خوش سوختن بته…

بر تارکِ ادبیات ایران و زبان

0

امسال صادق هدایت یکی از معروف ترین نویسندگان معاصر ایران و زبان فارسی ۱۱۶ ساله شد. روزی نیست بر سرِ مزار او روی آن سنگِ خارای سیاه در گورستانِ «پرلاشز» در پاریس دوستدارانش گل نگذارند. یک محاسبه ی تخمینی به ما می‌گوید در ۶۷ سالی که از مرگ او می‌گذرد دوستداران و عاشقان هدایت حدود ۲۵۰۰۰ گل روی مزارِ او گذاشته‌اند این…

بینوایان وامدار چه کسانی است؟

0

امیر_دلارام ۲۲ سال پیش، استاد #بهروز_غریب_پور ماندگارترین روایت از رمان #بینوایان را بر روی صحنه برد. زنده یاد مهدی فتحی در نقش ژان والژان چنان درخشید که خودش و همکارانش معتقد بودند او با اجرای این نقش، جان دوباره ای گرفت. بهزاد فراهانی در نقش بازرس ژاور، باقر صحرارودی و تانیا جوهری در نقش آقا و خانم تناردیه نیز خوش درخشیدند. اما…

در باب نقد

0

  از نقدهای منتقدان هنری برای رشد هنر خود بهره ببریم. زمانی که دوست شما عبارت “من خیلی کارت را دوست دارم و تحسین می‌کنم” را ناتمام رها می‌کند شما منتظر آن کلمۀ وحشتناک سه حرفی هستید و می‌دانید که آن کلمه در راه است. همان کلمه­ای که هر تحسین و نقد مثبتی که دریافت کرده­اید را کمرنگ می­کند. “اما…” همۀ ما…

یادداشتی بر کنسرت جناب کلایدرمن

0

  وارد سالن که شدیم به سمت جایگاه راهنمایی‌مان کردند، نشستیم. همسرم بعد از نگاهی اجمالی به اطراف گفت: از فضاها مناسب استفاده نشده، چیدمان صندلی‌ها صحیح و منطقی نیست و شیب لازم هم اعمال نشده. لبخندی زدم و گفتم: حق با توست، اما اینها نباید مانع از لذت بردن ما از کنسرت بشوند. برنامه با ده دقیقه تاخیر شروع شد. نوازندگان…

غم هام رو به نسیمی بسپاریم…

1

    به آسمون نگاه می کنم، ستاره ها درشت تر از همیشه سوسو می زنن، شایدم هر کدوم دارن با درخشش بیشتر می خندن به روی اونی که از روی زمین با عشق نگاهشون‌ می کنه و براشون دستی تکون می ده و خودش رو مالک یکی ازون میلیاردها میلیارد پولک پاره ی درخشان می دونه. چشمام رو می بندم و…

به نقی معمولی می خندیم یا به خویشتن خویش؟

0

  قطعاً پایتخت یکی از پربیننده ترین سریال های تلویزیونی است که تا به حال در ایران ساخته شده است. این سریال نه داستان خیلی پیچیده ای دارد و نه مانند سریال های خارجی مهیج و پر از جلوه های ویژه است. اتفاقا به نظر من، ما بیشتر از آنکه جذب داستان های ساده ی سریال باشیم، مجذوب مکالمات و ارتباطات بین…

مروری بر آثار پزشک فرهیخته هنرمند: افشین خداشناس.

0

    در تکاپوی آشنازدایی و خلاقیت نگاهی به نمایشگاه دست سازه های فلزی افشین خداشناس؛ “ترانه های منجمد” از میان دود و ترافیک و هیاهوی بی پایان شهر و خیابان های پر ازدحام و سنگ فرش خیس و چترهای باز و دست های مشت شده از سرما و آجرچین خزه بسته و کوبه های مفرغی درب های چوبی و بام های…

ﺳﻪ ﺳﯿﻠﯽ ﻣﺤﮑﻢ ﮐﻪ ﺑﺸﺮ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺧﻮﺍﺏ ﭼﻨﺪﯾﻦ ﻫﺰﺍﺭ ﺳﺎﻟﻪ‌اﺵ ﺑﯿﺪﺍﺭ ﮐﺮﺩ

0

سمیه حمیدی: ♦️ ﺍﻭﻟﯿﻦ ﺳﯿﻠﯽ ﺭﺍ ” ﮐﻮﭘﺮﻧﯿﮏ ” ﻧﻮﺍﺧﺖ. ﺍﻭ ﺛﺎﺑﺖ ﮐﺮﺩ ﮐﻪ ﺯﻣﯿﻦ ﻣﺮﮐﺰ ﮐﺎﺋﻨﺎﺕ ﻧﯿﺴﺖ، بلکه ﺳﯿﺎﺭﻩ ﺍﯼ ﮐﻮﭼﮏ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﮔﺮﺩ ﺧﻮﺭﺷﯿﺪ ﻣﯽﮔﺮﺩﺩ. ♦️ ﺩﻭﻣﯿﻦ ﺳﯿﻠﯽ ﺭﺍ ﺩﺍﺭﻭﯾﻦ ﻧﻮﺍﺧﺖ. ﺍﻭ ﺑﻪ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﮐﻪ “ﺍﺷﺮف ﻣﺨﻠﻮﻗﺎﺕ” ﻧﺎﻣﯿﺪﻩ ﻣﯿﺸﺪ، نشان ﺩﺍﺩ ﮐﻪ ﭼﻨﺪﺍﻥ ﺍﺧﺘﻼﻓﯽ ﺑﺎ ﺳﺎﯾﺮ ﺟﺎﻧﺪﺍﺭﺍﻥ ندارد. ♦️ ﺳﻮﻣﯿﻦ ﺳﯿﻠﯽ ﺭﺍ ” ﻓﺮﻭﯾﺪ ” ﺑﻪ ﮔﻮﺵ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺯﺩ. ﺍﻭ…

افسانه تریستان و ایزولت و ویس و رامین

0

  نازی تارقلی زاده: این افسانه که با عناوینی چون: تریستان و ایزولد، تریسترام و یزولت، تریستام و ایزوت و… نیز ترجمه شده‌است، یک داستان عاشقانه و تراژیک بسیار تأثیرگذار می‌باشد، که در منابع متعدد و مختلف با تفاوت‌ها و تغییرات بسیار، بازگو شده‌است. این افسانه، داستان غم انگیز عشق نامشروع میان تریستان (تریسترام)، شوالیهٔ کورنیش (اهل کورن‌وال) و ایزولت (ایزولد، یزئولت،…