Posts published in “یادمان”
هی دا… دا پَلامو بِورُم سیت!
دکتر حمید اخوین
تلاشهای آزادی خواهانهی چهرههای ملی میهنی یک سرزمین، همواره تاریخساز و ماندگار است و مبین غرور ملی.
ستارگانی همچون "باقرخان" و "ستارخان" و "میرزاکوچک جنگلی" که در دفاع از خاک و داشتههای ایران و ایرانی؛ جان فدای مردم کردند.
در این گذار؛ ادبیات متعهد و ابزارهای فرهنگی در تبیین افتخارات ملی؛ کارآمد و پیشبرنده است.
و از خوش روزگار در آن زمان که پیوندی فاخر میان "تاریخ" و "هنر" حادث شود و "دلآوران" زمانه در آفرینههای "هنرمردان" بزرگ، باز آفرینی شوند؛ اسطورههای زمان؛ بر فرهنگ ملی "جاویدان" میشوند.
و اکنون:ﭼﻘﺪﺭ ﻫﻔﺘﺎﺩ ٬ ﻫﺸﺘﺎﺩ ﺳﺎﻝ ﮐﻢ ﺍﺳﺖ ﺑﺮﺍﯼ ﺩﯾﺪﻥ ﺗﻤﺎﻡ ﺩﻧﯿﺎ !!!
بقا و خوشبختی ِ بشر، در گرو زندگی ِجمعی است، و زندگی ِ جمعی بدون «همذاتپنداری»، اردوگاهِ مرگ ِجمعی و تدریجی است.
در رثای آن یار شیرین دیرین دیرین
در دنیای امروز یگانه چیزی که ما را به شناخت کلیت انسانیمان رهنمون میسازد در ادبیات نهفته است. این نگرش وحدتبخش، این کلام کلیت بخش نه در فلسفه یافت میشود و نه در تاریخ. ادبیات انسان را وامیدارد از همهی موانع ناپایدار فراتر رود و بر تمامی تفاوتهای قومی و فرهنگی که نشانهی غنی میراث آدمی است را ارج نهد و این تفاوتها را که تجلی قدرت آفرینش چند وجهی است را مغتنم بشمارد. مطالعهی ادبیات غنی بیگمان لذت بخش است، اما در عین حال به ما میآموزد که چیستیم و چگونهایم، با وحدت انسانیمان و با نقصهای انسانی، اعمال، اوهام و رویاهایمان و با روابطی که ما را بهم میپیوندد، آشناتر میسازد.
روزبه گلشن در سوگ پدر این چنین نوشت: نفس بابا تنگ شده. بابای ادیب و خوش سخنی که برای هر موقعیت شعری حاضر در جواب داشت، بابای حافظ شاهنامه، بابای روزی یک حکایت از گلستان سعدی در تابستانهای بچگی هامون، بابای عاشق شاملو، بابای "برکت از کومه رفت رستم از شاهنومه رفت"، بابای نقال شاهنامه برای بچه های فامیل، بابایی که رستم قصه هاش با رخش لری صحبت می کرد و دیو سفیدش به زبون محلی فامیل مادرم، بابای متصدی گرفتن فال حافظ در نوروز و یلدا، بابایی که وقتی فال بد می یومد ترک زمین می کرد و یک فال نو می گرفت.
اکبر عالمی برای ثبت تاریخ و ساخت مستندی از فعالیت های پزشکان و پرستاران در مقابله با کرونا، به میدان آمد که شوربختانه خود، به کرونا مبتلا شد و درگذشت. عالمی آمده بود تا از روایت جنگ کادر درمان در مقابل کرونا فیلم های مستندی تهیه کند تا سر فرصت، روایت فتح را بسازد که چون آوینی شهید روایت شد. عالمی قدردان…
دارم به حال زار خودم گریه می کنم
شوربختانه با تعمدی تنگ نظرانه هیچ یادکردی از نام آوران معماری نوین ایرانزمین در این دوره انجام نمی گیرد؛ اساتید کبیری در این عرصه همچون: وارطان هوانسیان، پل آبکار، محسن فروغی، هوشنگ سیحون، عبدالعزیز فرمانفرمایان، حیدر غیایی، امیرعلی سردار افخمی، کامران دیبا، حسین امانت، غلام پاسبان حضرت و … یادشان گرامی باد… اشتراک از بابک فرزندی
به نظرم این عکس که بچه های هنرستان هنرهای زیبای پسران در سال پنجاه و یک کنار استادشان#محمد_ابراهیم_جعفری انداخته اند، عکس مهمی در تاریخ هنر معاصر است. درواقع ارزش نمادین بسیاری دارد. این پسران با گذاشتن تابلوی نام های نقاشان بزرگ بر سینه خود؛ از چیزی فراتر ِ ازخواسته و آمال خود گفته اند. شاید بیش از آنکه از حال و…
مرگ پایان کبوتر نیست به یاد استاد محمد ابراهیم جعفری (شعر خوانی استاد در بازدید از نمایشگاه با حضور هنردوستان)
0“هنرمندی از جهانی شناور”؛ مروری بر آثار زنده یاد استاد جعفری با یادداشتی از نادیا شمس (هنرمند نقاش)
0محمد ابراهیم جعفری اولین استاد بیشتر هنرمندان چند نسل اخیر بود. هنرمندی بیپیرایه و بی ادعا که به شاگردانش درس رهایی و سادگی می داد. همزمان با شنیدن خبر درگذشتش این جمله را از دوستی شنیدم “دیوانه ای از قفس پرید” و تسکینی بود بر اندوهی که با خبر کسالتش در دلم لانه کرده بود. محمد ابراهیم جعفری متولد 1319…
وقتی از من میپرسند چه شد فيلمساز شدی؟ من میگويم تصادفی! ولی قضيه خيلی هم تصادفی نبود و بيشتر شرايط فراهم شد. من کنکور هنرهای زيبا را دادم و رد شدم. بعد در اداره پليس راه استخدام شدم. سال آيندهاش به کلی اين قضيه را فراموش کرده بودم که به سراغ يکی از دوستانم به نام عباس کهنداری که کتابفروشی و خرازی…
شاعرانگیِ کلمه در آثار علی حاتمی
علی اسفندیاری مشهور به نیما یوشیج (زادهٔ ۲۱ آبان ۱۲۷۶ در دهکدهٔ یوش، بخش بلده از توابع شهرستان نور استان مازندران – درگذشتهٔ ۱۳ دی ۱۳۳۸ در شمیران، تهران) شاعر معاصر ایرانی و ملقب به پدر شعر نوی فارسی است. وی بنیانگذار شعر نو فارسی است. نیما یوشیج با مجموعه تأثیرگذار افسانه، که مانیفست شعر نو فارسی بود، در فضای راکد…