✍سالهاست که ناظر و شاهد رفتن ها هستم
بستگانم، دوستانم، همسایگانم، عزیزانم و من هرچند چیزی بر زبان نمی آوردم
ولی ندای قلب خودم را نیک میشنیدم که تک تک ایشان را خطاب قرار میداد و میگفت نرو
نرو آزرم جان، نرو مجید، نرو کیوان، نرو پژمان،
امیر نرو.
Posts published in “يادداشت”
"Benjamin Button's Hypnotherapy"
حسن فرهنگی
...
میدانستید که روزانه حداقل ۶ هزار فکر در جمجمه ما تردد میکنند. اگر ما نتوانیم آن فکرها را مدیریت کنیم مدام بر روی هم انباشته میشوند و صورت ما را از ریخت میاندازند.
دکترحمیداخوین
🖌🖌🖌🖌در یونان باستان دو ژانر نمایشی وجود داشت:
کمدی ها با پایانی خوش و تراژدی ها با پایانی غم انگیز
✍️ دکتر مجتبی لشکر بلوکی
یک دانشمند عصبپژوه در دانشگاه مکمستر آزمایشی انجام داد. سرِ دو دسته (افراد قدرتمند و افراد نهچندان قدرتمند) را زیر دستگاه تحریک مغناطیسی مغز قرار داد. نتیجه جالب بود. او دریافت قدرت در افرادی که احساس قدرت می کنند فرآیند عصبی خاصی بهنام بازتاب را مختل میکند. چیزی که مبنای فهم و درک دیگران است و این باعث می شود که قدرتمندان در دیدنِ مسائل از نگاه دیگران ناتوان میشوند. یکی از دانشمندان این مساله را «پارادوکس قدرت» نام گذاری کرده: ما به خاطر یک سری توانمندی ها، قدرتمند می شویم اما زمانی که قدرتمند می شویم بخشی از تواناییهایی خود را از دست میدهیم.
یک شاخه
در سیاهی جنگل
به سوی نور
فریاد می کشد.
حواس، دریچه درک ما از هستی اند و تجربه شنیداری، اولین تجربه درک ما از هستی در لحظه تولد است. حواسی که در هنگام ورود به هستی و از لحظه تولد، یکی یکی شکل گرفتند، در پایان این مسیر نیز به تدریج و به نوبت خاموش می شوند.
سنتی ترین شکل مرگ، پایان گرفتن انرژی حیات در انتهای مسیر طبیعی زندگی است و این را "نزع" مینامند. نزع برآمده از کلمه نزاع و به مفهوم جنگ بین تمایل به زندگی و شوق مرگ است.
⚛ بنفش...مثل... دولت بنفش
🔮 بنفش... مثل...روغن بنفشه
☂ بنفش ...مثل...هوای بنفش
🖌خانواده ، اصول اخلاقی عمده خود را مدیون اخلاقی و انسانی زیستن کهنسالان خود است. مدیون مادربزرگ ها و پدربزرگ ها
صفاتی چون مهر و محبت، صفا و صمیمیت و مهارت هایی چون عشق ورزیدن و همدلی، نمیتواند صرفا" مهارت ناشی از رفتار آموخته شده باشد، بلکه قطعا" برآمده از عمیق ترین لایه های ذهن ناخودآگاه و حاصل تکرار و تحکیم آموزه های چند نسل است.
آیندهی هر سرزمینی بدان بسته است که در دستِ کودکانش است.
یادداشتی به بهانه ۲۱ آذر و همزمانی زادروز احمد شاملو و سالروز آزادی آذربایجان و ژاژخایی و یاوه سرایی اخیر همسایگان مرزی
احمد شاملو در ۲۱ آذر ماه
"گفتم ور نرو اینقدر با من، من مثلا گوریل بدخلقیم بچهجان. خندید، بعد دستاشو کرد توی موهام، ژولیدهترم کرد. گفت تو هیولای محبوب منی. گفتم هیولای خالیت نمیشه باشم؟ گفت باشه، تو هیولای خالی منی. بعد، تهریشم رو چسبوند به لبهای سرخ سردش، گفت مهر زدم، باطل شدی پیرمرد. "
سپس برخاستیم، از کافه رفتیم تا ساحل امنی که شنهای منجمد اتاقخوابش برای همآغوشی هیولا و پرنسس امن بود. اوایل پاییز بود. یادت هست؟
اکبر عالمی برای ثبت تاریخ و ساخت مستندی از فعالیت های پزشکان و پرستاران در مقابله با کرونا، به میدان آمد که شوربختانه خود، به کرونا مبتلا شد و درگذشت. عالمی آمده بود تا از روایت جنگ کادر درمان در مقابل کرونا فیلم های مستندی تهیه کند تا سر فرصت، روایت فتح را بسازد که چون آوینی شهید روایت شد. عالمی قدردان…
.
"چونکه گل رفت و گلستان شد خراب
بویِ گل را از كه جوييم؟ از گلاب! "
◾️۸ مهر ماه | روز بزرگداشت مولوی . . .
[ عشق آب حیاتست . . . ]
دوش مرغی به صبح مینالید
عقل و صبرم ببرد و طاقت و هوش
به نظر من هر صدایی مزه ای دارد، مثلاً صدای لئونارد کوهن طعم قهوه تلخ دارد، آرتا فرانکلین، یا ام کلثوم البکتاجی، صداهاشان مزه کاکائو داغ است! برای من، صدای آقای شجریان، مزه شراب حلال را دارد، چنان مزه ای دارد برای ما که باران می زنیم و مست می شویم, صدای ایشان گواراست، آدمی را حالی به حالی می کند، صدایی…
نگاهی به فیلم کشتزارهای سفید ساختهی محمد رسول اف
//// علیرضا طیاری
دکترحمید اخوین (پزشک شهره، خوشنام و مردمي شهر باران)
◼️◼️◼️
من این لبخند را میشناسم خانم دکتر فاطمه قطبی عزیز
این نگاه را میشناسم. این لحظه را هم. این چینها برایم آشناست. این چین گوشهی لب و خطی که از کنارهی بینی کشیده شده تا لب را میشناسم. آنطور روی هم آمدن پلکها را هم.
مگر میشود متخصص کودکان باشی و سه چین مهربان نیفتاده باشد گوشهی چشمهایت؟ مگر مِهر سالیان دراز دمخور بودن با کودکان، در چهرهی دکتر سیادتی نیز ننشسته بود؟ مگر میشود روزی چند ساعت با کودکان بخندی و حرفهای ناب و بکر بشنوی و مهربانی در چینهای صورتات خانهنشین نشود؟
خیلی ساده میان درست میشینن همونجایی که باید؛ دقیق وسط قلبت. و آرام و ممتد در تو ریشه میکنند، با هر نفس! با هر نگاه! یه دفعه چشم باز میکنی و میبینی شدن جزئی از وجودت. و قصه درست از اون جا شروع میشه که عادت میکنی به حضور پررنگ دائمشون که، کمکم کمرنگ بببنیشون و خیالت راحته که همیشگی هستن. تلگرامت…
"ف"...مثل فردوسی ..."دریغ است ایران که ویران شود"
"ف" ...مثل فارسی..."فارسی شکر است"
"ف".... مثل فوتبال..."ایران نمیخواد حذف بشه"
"ف".... مثل فرزند..."عشق"
"ف"... مثل فردای ایران..."امید"
/////////دکتر حمید اخوین
دریابندری علاوه بر ترجمه، دستی در سرودن شعر هم داشت. چنانکه یکی از آنها را برای همسرش، زندهیاد فهیمه راستکار، سرود و به همراه یادداشتی کوتاه به او تقدیم کرد. تاریخ ساختن این شعر روز و ماه دارد و سال، نه. به گمان سهراب دریابندری كه خط پدر را خوب میشناسد باید در سالهایی پیش از دههی شصت نوشته شده باشد؛ دههی پنجاه؟ شاید.
آینده سیاسی جهان با اندیشه های فراماسونها شکل میگیرد و آینده علمی جهان در ذهن خیال پردازانی چون نویسندگان و کارگردانان داستانهای علمی تخیلی.. امروزه تخیلات کتاب های ژول ورنی را باید در فیلمهای علمی-تخیلی سینما جستجو کرد. فیلم شیوع ( Contagion)، محصول سال ۲۰۱۱ به کارگردانی “استیون سودربرگ” یکی از این فیلمهاست که این روزها با شیوع بیماری کرونا رنگ وافعیت به خود گرفته…
اگر خلاقیت به معنی نوآوری است پس چرا پیکاسو کپی کرد و همه می گویند که او خلاق ترین بود؟ وقتی در اوایل قرن بیستم پیکاسو کوبیسم را با صورت های عجیب و غریبش با «دوشیزگان اوینیون» در جهان معرفی کرد، عده ای این شیوه از نمایش چهره ی انسان عجیب و نامانوس و برخی آن را نوآورانه، خلاقانه و محسور کننده…
افتتاح تماشاخانهي «هامون» در مرداد 96 اتفاق مهمي بود که توانست خانوادهي بزرگ تئاتر شهر رشت و استان گيلان را خوشحال کند. حضور «حسن معجوني» از هنرمندان تئاتري شُهره که با استقبال هنرمندان و شخصيتهاي بنام منطقه؛ همچون «فرهاد مهندسپور»، «محمد رضاييراد»، «امير غفارمنش»، «فرامرز طالبي»، «رضا بهبودي»، «محمد عاقبتي»، «امير پوريا» و «انوش نصر» از بازيگران باسابقه تئاتر، سينما و تلويزيون…
اردشیرپژوهشی: آنچه می خوانید تلاشی است برای پاسخ دادن به پرسش یا پرسشهایی که دوست ارجمندم سرکارخانم کیهانی دریک گروه تلگرامی، مطرح کردند از ایشان سپاسگزارم که با طرح پرسش های خاص شان ما رابه تعمق و تلاش برای نوشتن و بیان افکار وایده هایمان دعوت می کنند... از آنجا موضوع طرح شده موضوعی فراگیراست، فکر کردم خوب است آن را با شما هم درمیان بگذارم با این امید که این نوشتار کوتاه با همراهی و ابراز عقیده ی شما به گفتگویی چندسویه و پربار بدل شود.
مجتبی هوشمندی
گردنکشیهای دلار، زیبایی پاییز را مغلوب نمیکند. یخچالها خالی است؛ قیمتها وحشی شدهاند؛ سفرهها هر روز کوچکتر میشود؛ پدران، شرمنده و خسته به خانه میآیند؛ مادران گهوارۀ زندگی را موزون نمیجنبانند؛ خبرها دلهرهآورند؛ اما… اما هوای پاییز هنوز عاشقنواز است؛ هنوز هر نفس که در پاییز میکشی، جامی از شراب یاد در سینۀ خاطرات میریزد. مرد جوان باشی یا زن پیر،…
🔹دیگر کشورها نمیخرند تا ارزان شود اما ما میخریم تا کمیاب و گران شود.